Édesség vásárlás, ezt is lehet online

Édesség vásárlás, avagy az online rendelés

Amikor pár hónapja elkezdődött a járványügyi vészhelyzet sokan viccelődtek azzal, hogy biztosan a mozgás és a mindennapi sürgés-forgás hiányában a karantén időszak végére mindenki fel fog szedni pár kilót. Nyilvánvalóan próbálunk mindent megtenni, hogy ez ne történjen meg, de sajnos a mozgás hiány egyértelműen nincsen jó hatással a szervezetünkre és nyilvánvalóan miután nagyrészt egész nap otthon tartózkodunk, valamelyest többet is eszünk. Így sajnos szinte teljesen elkerülhetetlen, hogy ne szedjünk fel pár kilót. Az én esetemben például egészen elszabadult az édesség vásárlás esete. Bár alapvetően nem vagyok az a tipikus édesszájú típus, de az elmúlt pár hónapban nagyon sok édességet fogyasztottam az eddigi mértékhez képest, hiszen alapvetően mindig a tudatos életmódra törekedtem. De nyilvánvalóan az új élethelyzet tud érdekes reakciókat kiváltani a szervezetünkbe, én speciel úgy éreztem, hogy az édesség az egyetlen olyan dolog, ami boldogságot tud okozni, így egészen elképesztő mennyiségű édesség vásárlási akciókat hajtottam végre. Természetesen most már kezdek erről a nagyon rossz szokásomról lemondani és újra vissza állni az egészséges életmódra, de természetesen csak fokozatosan teszem ezt a cselekvésemet. De miután nagyon megszerettem az édességeket, így továbbra is fenntartom az édesség vásárlási szokásaimat, csak éppenséggel ezt immár csak mértékkel teszem.

Az édesség vásárlási szokásaink, avagy az önuralom

Úgy gondolom, kis mennyiségben abszolút rendben van az édesség fogyasztása, hiszen amellett, hogy nagyon nagyon finom és öröm enni, jelentős mennyiségű boldogság hormont szabadít fel a szervezetünkbe, melyre valljuk be, igazán szükség van ebben a sivár, impulzus mentes időszakban. Illetve köztudottan agyserkentő hatású, így ha megrekedtünk volna a munkában vagy esetleg a tanulásban egy kis édesség csodákat képes tenni a szervezetünkkel. Egyébiránt annak ellenére, hogy a legtöbb esetben azért mellőzzük az édesség vásárlást, mert folyamatosan csak a negatív hatásairól hallunk mindenhonnan, érdemes jobban utána járni és a jótékony hatásairól is beszélni ennek az élelmiszer típusnak, ugyanis, mint sok, mint a legtöbb élelmiszernek, ennek is megvan a maga helye a táplálkozásunkban. A probléma valójában csak akkor szokott felmerülni, ha ez az egyensúly felborul, és nem figyelünk oda a mennyiségre.

Miután jelentősen keveset lehet hallani az édességek pozitív hatásairól, így elengedhetetlenül fontosnak tartottam, hogy utána járjak és összeszedjem ezeket a pozitív tulajdonságokat, melyeket nem igazán említenek a sok negatív mellett.

Az jótékony hatása az édességnek, hogy bár abszolút nem köztudott, de a csokoládé példának okáért gazdag B-vitamin forrás, illetve található benne E-vitamin, mely közismert az antioxidáns hatásairól, melyek köztudottan a z öregedési folyamatokat lassítják a szervezetben. Továbbá a csokoládé igen gazdag ásványi anyag forrás is, kiváltképpen kalcium és magnézium tartalmára fókuszálva, de ezek mellett még található benne kálium, réz és a szintén rendkívül fontos ásványi anyag a vas is. Ezeknek a fényében, úgy gondolom, máris neki állhatunk az online édesség vásárlásnak, melyet a Chef Market weboldalán meg is tehetünk azonnal https://chefmarket.hu/kategoria/edesseg.

Édesség vásárlással a koncentrációért?

Továbbá az egyik legközismertebb és egyben leghasznosabb hatásai közé tartozik, hogy serkentő hatással bír a fogyasztása, éppen ezért nagyon jól tud jönni vizsgák, dolgozatok, nagy koncentrációt igénylő feladatok előtt. Ugyebár ennek a serkentő hatásnak tudható be a szintén már említett boldogság hormon is, illetve miután megemeli a vércukor szintünket jelentősen javítja a memóriánk működését is. Őszintén szólva nálam előfordul az, hogy egy egész nap nagyon rosszul érzem magam és úgy tűnik, hogy semmi nem segít rajtam. Ilyenkor szoktam édességet vásárolni és őszintén szólva nekem rengeteget tud segíteni ez a módszer, ugyanis össze nem hasonlítható az édesség fogyasztás előtti állapotom az édesség fogyasztás utáni állapotommal.

Szintén érdekes tény, hogy akár a fizikai teljesítményt is javíthatja a csokoládé. Egyébként szintén jó hatással van a szívre, az érrendszerre továbbá a vérnyomásproblémákat és az érszürkületet is csökkentheti. Továbbá jó hatással van a stressztűrő képességünk emelésére és nem utolsósorban kiváló „gyógyszer “ a depresszió ellen, pontosan a boldogság hormonok termelése végett.

Illetve még egy érdekes és szintén nem igazán köztudott hatása van a csokoládénak, mégpedig az, hogy jelentős mennyiségben járul hozzá a bőrünk szépségéhez is, ugyanis segít megőrizni annak hidratáltságát és antioxidáns hatásainak köszönhetően sokkal rugalmasabbá teszi azt.

Úgy gondolom, mielőtt teljesen száműznénk valamit a táplálkozásunkból, érdemesebb előbb utána járni, hogy valóban olyan káros e, mint azt gondoljuk, hiszen lehetséges, hogy igazából csak a mértékre kell oda figyelnünk.