műterem bérlés1_2

Miért éri meg a műterem bérlés?

Műterem bérlés influenszereknek is?

A műterem bérlés általában a hivatásos fotósoknak igazán előnyös és megszokott módszere a profi munkára. Azonban nem feltétlenül csak számukra kihasználható egy ilyen környezet és egy műterem háttere és lehetősége a nyugodt munkára. Az influenszereket általában nem a profizmusuk miatt ismerjük. Szinte mindenki a hálószobájában kezdi el a vlogger, divattanácsadó vagy egyéb különleges karrierjét, amihez eleinte kifejezetten felszerelése sincs az embernek. Ők az idő előre haladtával szerzik be a szükséges eszközöket, a megfelelő világítást, a jobb kamerákat, hogyha erre szükség van. Ma már azonban egyre jobban elterjedt a tartalomgyártás, nagyobb a konkurencia, így jobb minőségre is kell törekednie az embereknek, amire sajnos nem mindenkinek van otthoni körülmények között lehetősége.

A műterem bérlés előnyei

A műterem bérlés sok előnnyel jár. Először is, hogyha az ember még csak kezdő videós, sok segítséget kaphat szakmabeliektől, akár a vágás tekintetében, akár a különböző beállításokban. Egy műterem bérlés során sok felszerelést lehet bérelni továbbá, nem kell rögtön egy kész stúdióval érkezni a hátunkon, miközben eleinte talán minden eszközünk egy okostelefon volt a karrierünk alakításában.

műterem bérlés1_1

A műterem bérlés során senki nem fog zavaró tényezőként elsétálni a hátunk mögött, egy sikeres felvételbe nem zavarnak bele a családtagjaink, nem kiabál senki az elkészült vacsoráról. Az ilyen zavaró dolgok nagyon kellemetlenné tehetik a forgatást, főleg hogyha az ember épp a semmiből próbál magának egy karriert felépíteni. Ha azonban már egy kis anyagi keretünk van, és nem akarunk kutyaugatást a háttérbe vagy hangoskodó szomszédokat és kapucsengőt, akkor meg is találtuk a tökéletes megoldást.

A műterem bérlés igazi lehetősége az, hogy az ember nem otthon van. Egy fotóstúdióban senki nem fogja az embert lenézni, amiért megpróbálja követni az álmait, ami éppenséggel a videózás, míg ez máshol lehet nem így van. Ráadásul itt igazán profikká válhatunk! A környezet igazi motivációs erővel bír, ide az ember dolgozni jár és nem a közösségi oldalakat pörgetni. Egyetlen bérlés alatt akár több heti videóanyagot is felvehetünk. Hogyha az embernek már nagyobb közönsége is van, és valamilyen más videózási lehetőségbe fog, itt azt megvalósíthatja.

A műterem bérlés: ilyen a Greenbox stúdió egy influenszer szemszögéből

Az újabb lehetőségek feltárása mindenki előtt ott áll. Az egyik ilyen jó ötlet lehet a greenscreen technika bevetése. Ezt már bizonyára mindenki jól ismeri néhány filternek hála, azonban a filteres verzió csupán gyerekcipőben jár a greenbox technikához képest. Így valóban elképesztő képeket és videókat készíthet az ember, olyan lehetőségekre tesz szert, amit otthoni körülmények között lehetetlen lenne megvalósítani. A lenyűgöző vizualitásnak hála pedig újabb követőtábort tudhat az ember majd a magáénak. A lényeg tehát mindig a minőségi anyaggyártáson van, és persze kell egy kis plusz is az emberből, na meg egy nagy adag szerencse. Vagy csak egy különleges stúdió különleges anyagok készítéséhez.

A műterem bérlés a műtermen túl

A műterem bérlés persze nem csak magából a műteremből áll. Fontos az is, hogy milyen maga a bérlési épület, hol helyezkedik el. Általában belvárosi stúdiókat keresünk, amihez tudom ajánlani a G3-mat, mert ez minden tekintetben a legjobb stúdió Budapesten. Könnyen megközelíthető helyen fekszik, egyszerűen el tudunk jutni a helyszínig mind kocsival, mind tömegközlekedéssel. Ráadásul egész éjjel nyitva tart, így azok számára is remek tartalomgyártási lehetőséget nyújt, akiknek civil munkájuk is van leendő vagy feltörekvő influenszerként, így napközben nem érnének rá forgatni. A G3-nak az sem jelent gondot, hogyha az ember csak hajnalban ér rá. Itt ráadásul többfajta stúdió közül választhatunk, bár most nem ezekről lesz szó. A kellemes környezetről szeretnék inkább néhány gondolatot megosztani. Egy stúdió akkor lesz jó, hogyha mindig kellemes hőmérsékletet tud biztosítani, rendelkezik internet-hozzáféréssel, nem kell amiatt sem aggódnunk, hogy lesz-e felszerelés vagy kedvesek-e a kollégák. A G3-nál még hozzátartozik az extrákhoz az is, hogy külön rendelkezik egy sminkes résszel, öltözővel, így ha stábbal dolgozik az ember, mindenki kényelmesen tudja végezni a munkáját. Persze ez feltörekvő tartalomgyártók esetében még nem annyira jellemző, az ember akár egyetlen éjszaka alatt is kinőheti magát nagyobb csatornává, amire milliók lesznek kíváncsiak.

A műterem bérlés tehát remek lehetőség a fejlődésre, az igényesebb anyag gyártására és így az igényesebb közönség elérésére. Én mindenkinek ajánlani tudom, hogyha arra lehetősége van, akkor akár már a kezdetektől minőségi anyagokat tudjunk az interneten elérhetővé tenni a követőink számára. Mindenképpen megéri a befektetett pénz és idő, hogyha az ember egyszer nagyobb követőszámra és nézettségre tesz szert. Addig azonban kemény munka vár az emberre, aminek a műterem bérlés lehet az egyik fontos állomása, már csak a tartalomnak kell elég megkapónak lennie.