ruhatisztítás_pic3

Ruhatisztítás háztól házig

Profi ruhatisztítási megoldások mindenkinek

A ruhatisztítás nem egyszerű feladat, hogyha őszinték szeretnénk lenni. Nem csak a mosószerek és mosási- és szárítási technikák megismerése és gyakorlati alkalmazása bonyolult, de az ember nagyon még csak nem is tud hibázni, mert a ruhái bánhatják a kísérleteket. Mit tudunk tenni, hogyha valamilyen új, drága vagy éppen a kedvenc darabjainkat érte valamilyen sérülés vagy baleset? A ruhatisztító ebben is a segítségünkre lehet. 

Ruhatisztítás profi kezek között

A ruhatisztítást általában otthon végezzük, azonban vannak olyan esetek, amikor az otthoni próbálkozás már messze nem a legjobb megoldás egy adott problémára. Ilyenkor egy tisztítószalon lehet a legjobb döntés. Ismerkedjünk meg vele tehát, hogy milyen lehetőségeink vannak egy ilyen cégnél, és persze azt is fontos megtárgyalni, hogy milyen kiadásokra számíthatunk ennek kapcsán. 

ruhatisztítás_pic1

A ruhatisztítás szakemberek keze között garantálja a minőségi legjobb tisztítást. Nem csak mosási munkálatokról van itt szó, a vegytisztítás nem, vagy csak kevés vizet használ, illetve biomosásokra és egyéb különleges tisztítási eljárásokra is igényt tudunk tartani. Mindez persze függ a szennyeződés minőségétől, mértékétől és az anyagtól is. A tisztítás olyan többtényezős folyamat, amit igazán csak szakemberek tudnak megfelelő tudással és szakértelemmel kezelni, hiszen ismernek minden anyagtípust, szennyeződést és ezek találkozásának következményeit. Hogyha egy mosodában azt mondják, hogy egy anyag menthetetlen, akkor sajnos menthetetlen. 

A szakemberek persze nem csak konkrétan a ruhatisztításhoz értenek, hanem számos javítási munkálatot is el tudnak végezni, illetve a ruhák festését, frissítését is vállalják. Ez utóbbi főleg persze a bőr darabokra érvényes, mivel ezek a darabok még évekig jól használhatók, azonban ennél hamarabb elkezdhetnek kopni, amivel nem szeretnénk azonban az utcára menni. 

A ruhatisztítás ára

Mennyibe is kerül a ruhatisztítás, hogyha profi kezekre bízzuk azt? Az árak igen eltérőek lehetnek, azonban nem egy-egy tisztítócég között, hanem a ruhadarabok tekintetében. Egy trikó, nyakkendő ára általában néhány száz forintra tehető. Ide tartoznak még a kisebb darabok, sortok, atléták. Következő kategória lehet a pólók, valamivel több az ingek, mivel ezekre különös figyelmet kell fordítani, főleg, hogyha világos színű anyagról van szó. 

A ruhatisztítás költségesebb darabjai a tisztítás nehézsége miatt kerülnek többe. Ez általában két okból kifolyólag történik, az egyik ok lehet az anyag nagysága. Ilyenek a függönyök, terítők, esetleg szőnyegek, hogyha annak a tisztítását is vállalja bizonyos cég. A másik ok pedig az anyag kényessége lehet, az érzékenység miatt igen nehéz tisztítani az egyes estélyi ruhákat, formális viseleteket. Egy menyasszonyi ruha minden nehézséget magában képes foglalni. Egyrészt, persze egy nagyobb anyagról van szó, amit nehéz kezelni, a több réteg több munka, és tökéletesen kell állnia a nagy napon. Másrészt, az anyag tisztítása és beállítása is nehéz, a tüll ezer rétege vagy az organza redői különös figyelmet igényelnek. Külön nehézség, hogy ezek a ruhák fehérek, így a legkisebb folt sem kerülhet rá, és ha valamilyen okból mégis megtörténne a baj, a szennyeződést maradéktalanul el kell tűntetni. 

Éppen ezért, az árak nagyon eltérőek lehetnek, érthetően azonban. Ettől függetlenül, ezeknek a daraboknak a tisztítása sem fog kifejezetten anyagi csődbe dönteni minket, általában 10-15 ezer forintra tehető egy esküvői ruha tisztítása. Azonban, ha az ember szerencsés, akkor életében összesen egyszer lesz szüksége esküvői ruhára, így erre a kiadásra is. 

Ruhatisztítás háztól házig?

A ruhatisztítás persze sokak számára problémát jelenthet, hogyha nem szívesen hagyják el a házat, vagy erre nincs lehetőségük. Mivel a tisztítószalonok általában hétköznap tartanak nyitva munkaidőben, ami kellemetlen lehet, hiszen az ember éppen legtöbbször ebben az időközben dolgozik. Hogyha azonban van egy-két óra a nyitvatartásban, ami nincs átfedésben, akkor is érdemesebb lehet inkább, hogyha egy futárszolgálattal oldjuk meg a dolgot, mint hogy a munkahelyünkre is egy zsák ruhával kelljen menni, esetleg teljes függönyökkel vagy szőnyeggel. Erre a helyzetre nagyon jó megoldás a „háztól házig” szolgáltatás, aminek segítségével gyakorlatilag el sem kell hagynunk az otthonunkat, egy futár elviszi a tisztításra szánt adagot, és tisztán hozza vissza azt. 

ruhatisztítás_pic2

A háztól házig szolgáltatás lehetővé teszi, hogy praktikusabban tudjuk beosztani a napunkat. Tökéletes megoldás kismamáknak, várandós hölgyeknek, akik nem szeretnének a mosással bajlódni. Jó megoldás, hogyha a munka nem teszi lehetővé a nyitvatartás alatti látogatását a tisztítószalonnak, és persze mozgássérültek, nyugdíjasok számára is hiánypótló megoldást nyújt ez a szolgáltatás. 

A ruhatisztításról összességében

A ruhatisztítást tehát mindenképpen érdemes profi kezekre bízni, hogyha az ember már nem bírja egyedül a munkát, és nem szeretne kísérletezni fontos, márkás darabokkal. A formális viseletek nagy részét nem is tudjuk otthon tisztítani, így a mosoda szakértelme elengedhetetlen. Bátran keressünk fel egy tisztítószalont, nem fogjuk megbánni.