hűtő_pic3

7 ötlet a tökéletes hűtő megtalálásához 

Hogy válasszunk hűtőt?

A tökéletes hűtőszekrény megtalálása nem egyszerű feladat, azonban cikkünk ebben minden laikus vásárló segítségére lehet. Fektessük le együtt az alapokat, és találjunk megoldást a nehéz vásárlói döntésekre. Ezek a háztartási eszközök mindenki életének fontos részét képezik, ezért a jó döntés elengedhetetlen, hogyha a következő években nem szeretnénk bosszankodni vagy újabb eszközt vásárolni egyenesen. Vágjunk is bele tehát a választás 7 legfontosabb kérdésébe. 

hűtő_pic1

1. A hűtő mérete

Az eszközök méretének megtalálása sosem egyszerű feladat. Amikor egy hűtőszekrényről van szó, mindenképpen meg kell néznünk a magasságot, a szélességet, a nettó hűtőteret és persze az elhelyezkedés sem mindegy. A magasság persze függhet attól is, hogy szeretnénk-e bele fagyasztórészt, vagy csak a hűtési teret, azonban nem érdemes se túl alacsony, se túl magas terméket választani. Az alacsony daraboknál sok kényelmetlenséget tapasztalhatunk, és statisztikák szerint még az étel megromlására is nagyobb esély van. Pusztán csak azért, mert nehezebben vesszük észre azokat. A túl magas termékeknél ugyanez a helyzet. Mérjük a felhasználók testmagasságához a terméket. Hogyha a belső tér nem lesz elég, még mindig választhatunk kétajtós nagyobb terméket, vagy egy fagyasztóládát, fagyasztószekrényt külön. 

A nettó össztérfogatot minden vásárlás előtt nézzük meg, mert a külső tér nem tükrözi ennek értékét átláthatóan. Az elrendezés, a polcok kivehetősége és a két tér közti arány is árnyalhatja ezt a képet, így érdemes rá egy kisebb figyelmet fordítani. És ha azt hittük, hogy kész is, akkor jól gondoljuk meg, merre nyílik az eszköz ajtaja, mert ez is befolyásolhatja a méret kiválasztását.

2. A hűtőszekrény kialakítása

A termékek ajtaja tehát mindig kérdés, több típust találhatunk. Egyajtós és többajtós típust is találhatunk. Kialakítás szempontjából kérdéses, hogy alul- vagy felülfagyasztást szeretnénk, de még négy ajtós változatok is előfordulhatnak. Különleges típusok közül is tudunk válogatni, hogyha igazi precizitásra és kényelemre vágyunk. A rendes hűtő mellett tudunk vásárolni minibárt hálószobába, üvegajtós készüléket, kifejezetten borok tárolására alkalmas szekrényt. 

3. A beépíthetőség kérdése a hűtőknél

Sokan tartanak ki egyik vagy másik típus mellett. A beépítés mindenképpen jó döntés, hogyha az ember kényelemre és esztétikára vágyik. A megvalósítása ennek azonban nagyban függ a konyha adta lehetőségektől, és ha nem rendelkezünk eleve ilyen konyhabútorokkal, akkor persze egészen sok befektetést jelent. Mégis megéri az árát. Azok számára pedig a szabadon álló termék lesz a jó döntés, akik az egyszerűséget és gazdaságosságot tartják szem előtt. Talán nem a legjobb dekorációja egy szép amerikai konyhának, de senki sem fog néhány pillantásnál többet vetni egy teljesen megszokott konyhai eszközre. 

4. A hűtőszekrény energiaosztálya

A legtöbb háztartási termék esetében fontos kérdés az energiaosztály. Manapság már inkább az A vagy A+, A++ hűtő vásárlása a jellemző, hogyha nem szeretnénk kifejezetten sok áramszámlát fizetni emiatt. Ez ebben az esetben különösen fontos szempont, hiszen ez a termék gyakorlatilag egész nap működik a hét minden napján, így ennek kell legjobban odafigyelni a fogyasztási osztályára. 

5. Néhány fontos kiegészítő

A kompresszorok és hűtőkörök száma legalább annyira fontos a termék élettartama szempontjából, mint az általános minősége.  A körök száma befolyásolni tudja a hőmérséklet többszíntű szabályozását, így könnyebben tudunk spórolni is. Ezeknek azonban érdemes jobban is utána nézni egy szakmai cikkben, hiszen ide aligha férne el ezeknek a részletes leírása. 

6. A hűtőszekrény zajszintje

A termék zajszintje természetesen fontos kérdés. Egyre népszerűbbek az amerikai konyhák, és senki sem szeret a nappalijában úgy tévézni vagy kellemes vacsorát fogyasztani a családdal, hogy közben valami folyamatosan zúg. Éppen ezért lesz fontos szempont az eszköz működési hangja, hiszen ahogy azt már korábban is említettem, ez mindig és folyamatosan működik megállás nélkül. 

7. Extra funkciók és a hűtő színe

Az utolsó egy kellemesebb témakör lesz. Számos extra funkcióról beszélhetünk a termékek esetében. Ilyen lehet a jégkocka készítés és adagolás, a digitális kijelző. Ma már okos készülékek is léteznek természetesen, amik még azt is számon tartják, hogy mi kerül a belső térbe, így összeállítják az ember számára a bevásárlólistát is. Hogyha igazán hasznos funkciókat szeretnénk megismerni azonban, akkor érdemes lehet a belső tér szagtalanságára gondolni vagy éppen a szekciókkénti hőmérsékletbeállításokra gondolni. 

Talán az egyik legegyértelműbb pedig a szín kiválasztása. A legtöbb készülék fehér, de igen népszerűek mostanában még a fémes ezüst színek is. Mindkettő jól mutat akármilyen konyhában. Bizonyos gyártók gondolnak a bohókásabb lelkekre is, és készítenek színes retro készülékeket vagy mintás darabokat. Ha ilyet szeretnénk, akkor talán a funkcióbeli igényeinkből kell majd engednünk. Köztes megoldásként azonban mindig ott van a mágnesek használata, amikkel ízlésesen és változatosan tudunk dekorálni.