menü
látogatók
4 látogató van itt.

Legtöbb látogató: 127
2012.10.16. 19:21
www.martialarts.hu - harcmuvűvészeti és kultúrális portál
linkweb.hu TopSite.hu - A web legjobbjai. LinkBank Sport.wyw.hu - Sport Linkek A magyar linkjegyzék Linkkatalógus
[ olvasnivaló » a Bujinkan Fudoshin Dojo szabályzata ]

a Bujinkan Fudoshin Dojo szabályzata


 1. A Bujinkan Fudoshin Dojo tréningjein az vehet részt, aki saját magára nézve kötelezőnek fogadja el és betartja a Bujinkan Hombu (nemzetközi) szabályzatát, valamint a Bujinkan Fudoshin Dojo szabályait.

 2. A Bujinkan Hombu szabályzata
  1. A Bujinkan csak az előtt nyílhat meg, aki egyetért és elfogadja a Bujinkan Dojo irányelveit. Aki nem teszi ezt, nem csatlakozhat. Csak az csatlakozhat, aki elolvasta és egyetért az irányelvekkel.
  2. Csak az csatlakozhat, aki képes az igaz türelemre, van önkontrollja, és megfelelő ajánlással rendelkezik. Orvosi vizsgálati jelentés szükséges. Különös tekintettel az egyén lelki betegségeire, káros szenvedélyeire vagy szellemi ingatagságára, melyek a csatlakozás gátját képezhetik. Az orvosi vizsgálat szükséges annak megállapítására is, hogy az egyén nem jelent-e veszélyt a társaira, például fertőző betegségben szenved, személyiségbeli vagy fizikai rendellenességgel rendelkezik, avagy az önuralom hiányában szenved.
  3. A büntetett előéletű egyén jelentkezési kérelme elutasításra kerül. Bajkeverő az, aki bűnszövetkezet tagja, és az, aki Japánban törvényt szeg; ők elutasításra kerülnek.
  4. Aki nem fogadja el a Bujinkan irányelveit, avagy akár gyakorlóként, akár a társadalom tagjaként botrányosan vagy szégyenletesen viselkedik, azt kizárják. Eleddig a Bujinkan sok Japánba érkező előtt nyitva állt. Közöttük, sajnálatos módon, voltak erőszakos és részeges egyének, szellemileg sérültek és bajkeverők, akik csak saját magukra gondoltak és nem törődtek azzal, hogy cselekedeteikkel mennyit ártanak másoknak. Ezek után sok ember úgy érezte, hogy csalatkozott a Bujinkan becsületességében, és elhagyta azt. Ezért minden bajkeverő kizárásra kerül.
  5. Az edzés során (akár a dojo-ban, akár azon kívül) esetlegesen bekövetkező balesetekért a Bujinkan nem okolható. Aki nem hajlandó saját maga felelősséget vállalni a Bujinkan edzések során bekövetkezett balesetekért, az nem vehető fel. A tisztánlátás érdekében ismételten: a Bujinkan nem vállal felelősséget semmiféle, az edzés folyamán bekövetkezett balesetért, tekintet nélkül annak helyszínére.
  6. Aki felvételt nyert a Bujinkan-ba, az megkapja az éves tagsági kártyáját. Ez a kártya nem csak a Bujinkan tagok kitüntetésére szolgál, hanem jelzi, hogy tulajdonosa egy nagyobb egésznek a része - melynek harcos szívű tagjai együtt fejlesztik önmagukat az edzésen és a barátságon keresztül. Tanúsítja a harcos erény dicsőségét és megtestesíti a hűséges és testvéries szeretetet.
  7. A Bujinkan hagyománya becsüli a természetet és minden emberi élet egyetemességét, és tudatában van annak, ami természeténél fogva a két rész között áramlik: A Taijutsu titkos elve megtanít, hogyan ismerjük fel és találjuk meg a békét. A tanulás ösvénye vezet a rendíthetetlen szívhez (fudoshin).
  8. Napjainkra a Bujinkan igazán nemzetközivé vált. És csakúgy, minthogy vannak különböző időzónák léteznek különböző tabuk is a világ emberei és nemzetei között. El kell fogadnunk egymást, és törekednünk kell e tabuk tiszteletbetartására. Elsősorban a harcos szívet kell becsülnünk és együttesen dolgoznunk az önfejlesztésen és a Bujinkan jobbításán.
  9. Aki nem fogadja el a fent említett irányelveket, az a Bujinkan-nak nem lehet tagja.

 3. A Bujinkan Fudoshin Dojo szabályzata
  1. A Bujinkan Fudoshin Dojo szakképzett és erre felhatalmazott oktatói a tréningen résztvevőknek (továbbiakban: tagok) a Bujinkan Budo Taijutsu harcművészetet oktatják. A Bujinkan Fudoshin Dojoban az edzésvezető Kosztolányi Péter. A tréningeket ő, vagy az általa kijelölt személy(ek) vezetik, távollétében a legmagasabb fokozatú jelenlévő tag.
  2. A tréningdíj: A tagok a tréningeken díjfizetés ellenében vehetnek részt.
   1. A díj két részből áll: a Bujinkan Fudoshin Dojo havi tagsági díjból, illetve havi vagy alkalmankénti részvételi díjból.
   2. A díjfizetés hónap elején történik, az egész hónapra szóló kedvezményes havi díj befizetésére az adott hónap 10-ig (ha az nem edzésnapra esik, akkor az azt követő edzésnapig) van lehetőség, utána már csak alkalmankénti díjfizetés lehetséges.
   3. A díjfizetés ellenében a tagok tagsági kártyát kapnak. Az éves tagsági kártya a tagsági díjak havonkénti befizetését igazolja, valamint a szemináriumokon való részvételeket tanúsítja. A havi tagsági kártyán a tagok edzéseken való részvételét az edzésvezető által kijelölt személy edzésenkénti aláírásával igazolja. A havi tagsági kártyákat az edzés elején az edzésvezető által a nyilvántartás végzésére kijelölt embernél le kell adni. Tagsági kártya hiányában az edzésen nem lehet részt venni, kivéve az edzésvezető külön engedélyével.
   4. A díjak aktuális mértékét az edzésvezető határozza meg.
   5. A díjak elsősorban, de nem kizárólag az edzőterem bérleti díjának fedezését szolgálják, továbbá a biztonságos, hatékony és eredményes tanulás feltételeit biztosítják, abból az edzésvezetőnek jövedelme nem származik.
   6. A dojo díjakból származó bevételeinek és kiadásainak nyilvántartása a dojotagok kívánsága esetén ellenőrizhető.
  3. A tréningeken kényelmes és strapabíró ruházat viselése ajánlott. A 8. kyu fokozat elérésétől kezdve fekete színű gi viselése a fokozatnak megfelelő Bujinkan emblémával ellátva kötelező. 3. kyu fokozattól a tabi viselése kötelező.
  4. Gyakorló fegyverek (Tanto, Hanbo, Boken, Bo) vásárlása nem kötelező, de a megfelelő fokozattól célszerű és ajánlott.
  5. Valódi, éles vagy hegyes fegyverek használata az edzéseken tilos, kivéve az edzésvezető kifejezett engedélye esetén.
  6. A tréningeken mindenki a fokozatának megfelelő oktatásban részesül.
  7. A vizsgák: A tréningvezető a tudásszint alapján a résztvevőknek fokozatszerzési lehetőséget biztosít a következők mentén:
   1. A vizsgázás feltétele az adott havi díj, illetve a vizsgadíj befizetése.
   2. További vizsgafeltétel az edzéseken való rendszeres részvétel, fokozatonként megközelítőleg az alábbi ideig: 10-7 kyu: fokozatonként kb 40 edzésóra, 6-1 kyu: fokozatonként kb 60 edzésóra
   3. A rendszeres és elegendő mennyiségű tanulással eltöltött idő ellenőrzése a tagsági kártyák segítségével történik. E szempontból a szemináriumokon való részvétel beszámítható, de automatikus előmenetelt nem jelent. A fenti tanulási időktől az edzésvezető saját belátása szerint eltérhet, előléptetheti a tagokat.
   4. A vizsga előfeltétele a lentebb meghatározott vizsgaanyag írásban kidolgozott bemutatása (saját densho).
   5. Vizsgafeltétel az edzésvezető ajánlása.
   6. Harmadik kyu fokozattól a tréningre járás és a vizsgázás feltétele a Bujinkan tagsági kártya kiváltása Japánból. A tagsági kártyát a mindenkor aktuális áron Japánból lehet kiváltani, az adott év február elsejéig. A három és az egy kyus oklevelek Japánból kéretnek ki.
  8. A tréningeken 13 év felettiek vehetnek részt, 18 év alatt szülői beleegyezéssel.
  9. Aki a tréningeken nem követi a tréningvezető utasításait, és a saját hibájából magának vagy másnak sérülést okoz, azért a tréningvezető nem vállal felelősséget.

2017 aug. 24.
H K Sz Cs P Sz V
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31